Finding the right contractor for your project

Renovate your home

Download our FREE renovation brochure

Kako izabrati kvalitetnog izvođača radova?

Svaki projekat unapređenja doma je velika investicija - i finansijska i emocionalna. Zato je važno pažljivo razmotriti svaki aspekt pre svakog početka. Kako će novi prostor biti prilagođen svim domaćinstvima? Koliko će vam dom biti udoban kada se završi? Koji su najbolji materijali koje treba koristiti tokom godine? Koliko brzo možete da očekujete povraćaj investicije? Kako se može povećati vrednost vašeg doma? I možda najvažnije, sa kojim profesionalcima ćete sarađivati od početka do kraja projekta?

Pitajte za preporuke

Najbolja preporuka za izvođača radova  uvek će biti od nekoga za koga znate da je koristio njihove usluge. Međutim, ako to nije moguće, dobro je baciti mrežu malo šire. Pokušajte tražiti preporuke na lokalnim forumima ili društvenim medijima. Takođe možete da pokušate koristiti specijalizovane veb sajtove sa recenzijama stvarnih korisnika. Na kraju procesa, u idealnom slučaju ćete imati najmanje tri izvođača od kojih možete da zatražite ponudu za vaš projekat.

Uvek tražite još ponuda

Različiti izvođači imaju različite cene za isti posao. Ako im date do znanja da upoređujete više ponuda time ćete osigurati da cene budu konkurentnije. Razgovor s velikim brojem izvođača dobra je i prilika za testiranje i usavršavanje planova. Pravi profesionalci dobro znaju svoj zanat. Koji pristup imaju? Koji se materijali preporučuju? Kvalitet njihovih odgovora mnogo će vam reći o njihovom načinu rada i o tome kako bi bilo sarađivati s njima tokom dužeg razdoblja.

Razmotrite sledeće

Kada odlučite koju ćete ponudu da prihvatite, cena je samo jedan od faktura u odluci. Nije uvek pravilo da najskuplja ponuda pruža najbolji kvalitet ili da ćete s najnižom cenom najbolje proći dugoročno. Koje materijale izvođač planira da koristi? Svi materijali su specifični i neki imaju različite nivoe kvaliteta. Na primer, ne može svaka izolacija da vam pruži iste prednosti kao izolacija od kamene vune ROCKWOOL. Trebali biste da uzmete u obzir i mišljenja prethodnih klijenata, kvalitet svakog posla koji ste mogli pregledati, kao i koliko ste lako uspostavili vezu sa izvođačem – čak i na kratkom sastanku. Konačno, obratite pažnju na kvalifikacije i certifikate. To vam može dati važan uvid u profesionalizam izvođača.

Sada počinje pravi posao

Čak i pre nego što ste izabrali izvođača radova, vredi razmotriti vremenski okvir vašeg projekta. Proljeće je idealno vreme za početak projekta obnove kuće, pogotovo kada je izolacija značajan deo vaših planova. Tokom toplog vremena možete da obavite sve potrebne radove. A ako ugrađujete ROCKWOOL rešenja u svoju novu, poboljšanu kuću, možete se radovati većoj udobnosti i nižim računima u jesen i zimu, zaštititi od plesni, vlage i vatre te smanjenju buke.

Više sadržaja za renovaciju kuće:

Cherasco Passive House, Circularity, night

01

ROCKWOOL izolacija od kamene vune u akciji

Inspirišite se kućom postojanom u svim vremenskim uslovima.

Saznajte više
Hands, Thumps Up, Down, Good, Bad, Benefits, Disadvantages

02

Izbor pravog izvođača za vaš projekat

Prva velika odluka prilikom renoviranja: kako izabrati kvalitetnog izvođača radova?

Saznajte više
People, Humans, Office, Working,

03

Često postavljana pitanja (FAQ)

Pronađite odgovore na najčešća pitanja.

Saznajte više
thermocheck, thermography, tool, ipad on a desk, germany

04

Vizualizacija projekta

Pogledajte naš online alat koji vizuelizuje primenu ROCKWOOL proizvoda.

Saznajte više

Pronađite najbližeg ROCKWOOL distributera:

search

Showing
Offices & Factories near you