Frequently asked questions

Renovate your home

Download the full brochure

Pročitajte odgovore na najčešća pitanja vlasnika kuća i stanova

1 ) Šta je kamena vuna?

ROCKWOOL izolacija od kamene vune je prirodni proizvod od kamena koji čini dom energetski efikasnijim i štiti ga od požara, vlage i plesni. 

2 ) Odakle dolazi kamena vuna?

Kamena vuna je prirodni izolacioni materijal koji ima oko 98% kamena u svom sastavu. Proces proizvodnje imitira prirodnu aktivnost vulkana – u mlaz rastopljenog kamena ubacuje se vazduh i nastaju vlakna kamene vune. Dodavanjem male količine vezivnog sredstva formira se konačan proizvod.

3 ) Da li je kamena vuna sigurna za zdravlje?

Kamena vuna ROCKWOOL ispunjava sve zahteve oznake Q evropske direktive (EC) br. 1272/2008 – napravljen je od nerazvrstanih vlakana, biorazgradiva i u slučaju inhalacije vlakna se brzo razgrađuju i izlučuju iz organizma.

4 ) Zašto odabrati kamenu izolaciju?

Budući da je izrađena od kamena, ROCKWOOL izolacija nije zapaljiva. Može da izdrži temperature iznad 1000 °C. Ovo je mnogo više od onoga što se može očekivati od izolacije od drugih materijala, što kamenu vunu čini sigurnijim izborom za zaštitu od požara.

5 ) Koliko izolacija od kamene vune zahteva održavanja?

ROCKWOOL izolacija od kamene vune ne menja oblik, ne izobličava se i ne savija tokom vremena. On je paropropusna i ne pogoduje formiranju vlage i plesni. Jednom kada se ugradi, ne morate uopšte da se brinete o njoj. Naši proizvodi zadržavaju visoke performanse čak i nakon 55 godina.

6) Kako mogu postići maksimalnu udobnost u svojoj kući?

Instaliranjem ROCKWOOL izolacije, osiguraćete da vaša kuća ima ugodnu temperaturu tokom cijele godine. Takođe će se smanjiti buka i obezbediti veća sigurnost u slučaju požara.

7) Šta se dešava ako se ROCKWOOL izolacija natopi vodom?

ROCKWOOL izolacija je otporna na vlagu, ali paropropusna. U slučaju da izolacija postane vlažna ili mokra, treba je ostaviti da se prirodno suši. Kada se osuši, izolacija je jednako efikasna kao i ranije.

ROCKWOOL izolacija je vodootporna. To znači da će voda koja dolazi u dodir sa spoljašnjom površinom ploče od kamene vune sa nje oteći i neće se upiti. 

8) Da li je ROCKWOOL otporan na plesan i štetočine?

ROCKWOOL proizvodi su neorganski, što znači da ne obezbeđuju izvor hrane. To je prirodno inertan materijal otporan na trulež. Ne podržava razvoj gljivica, plesni ni bakterija te je nije podesan materijal za razvoj insekata ili drugih organizama. Testirani su na otpornost na gljivice i prolaze s nultim rastom gljivica.

Cherasco Passive House, Circularity, night

01

ROCKWOOL izolacija od kamene vune u akciji

Inspirišite se kućom postojanom u svim vremenskim uslovima.

Saznajte više
Hands, Thumps Up, Down, Good, Bad, Benefits, Disadvantages

02

Izbor pravog izvođača za vaš projekat

Prva velika odluka prilikom renoviranja: kako izabrati kvalitetnog izvođača radova?

Saznajte više
People, Humans, Office, Working,

03

Često postavljana pitanja (FAQ)

Pronađite odgovore na najčešća pitanja.

Saznajte više
thermocheck, thermography, tool, ipad on a desk, germany

04

Vizualizacija projekta

Pogledajte naš online alat koji vizuelizuje primenu ROCKWOOL proizvoda.

Saznajte više

Pronađite najbližeg ROCKWOOL distributera:

search

Showing
Offices & Factories near you