Zdravo mesto za rad

Kombinujući prelep dizajn sa održivim materijalima, ovo korporativno sedište stvara savršeno radno okruženje

Danska kompanija u oblasti zdravstva, Novo Nordisk, lider u lečenju dijabetesa, je želela da njeno novo korporativno sedište odražava njeno nasleđe, ali stvarajući svetlo, otvoreno okruženje koje je bezbedno i zdravo mesto za rad za njene zaposlene. Henning Larsen arhitekte su odgovorile modernim kružnim dizajnom inspirisanim oblikom molekula insulina, koji je sadržavao mnoge reference ka tradiciji skandinavskog dizajna, a građeno je od održivih materijala.

Oblik zgrade i njen veliki, otvoreni atrijum iziskivao je zvučnu izolaciju koja se lako prilagođavala zaobljenim površinama istovremeno sprečavajući da neželjeni zvuci ometaju spokoj prostora. Zbog toga, arhitekte su odabrali Rockfon® proizvode za horizonalne i vertikalne površine atrijuma. Prema arhitekti Sørenu Øllgaardu, „Rockfon® Mono® Acoustic je omogućio da stvore upečatljiv dizajn sa kontinuiranim površinama koje povezuju prostoriju. Povrh toga, mogućnost pravljenja ovih fleksibilnih tavanica i zidova je predstavljao bonus, a one i dalje zadržavaju dobru zvučnu izolaciju.“ Øllgaard je napomenuo i estetsku vrednost Rockfona: „Kontinuiranih površinama, stvara jedinstvo, privlači svetlo na postojeći način i obezbeđuje interesantniji izgled sa svojim rustičnim površinama.“

Protivpožarna bezbednost je bila ekstremno značajna u ovoj novoj zgradi, kako bi se zaštitili zaposleni, kao i dragocena intelektualna svojina i laboratorijska oprema koji se u njoj nalaze. ROCKWOOL Conlit® rešenja zajedno sa spoljašnjom izolacijom krova su korišćeni kako bi se ispunili visoki standardi bezbednosti od požara kompanije Novo Nordisk.

Komentarišući projekat, direktor marketinga ROCKWOOL grupacije, Christian Jølck je rekao:

„U kompaniji ROCKWOOL smo ponosni što su nas izabrali kao dobavljača izolacije za ove neverovatne zgrade… naše rešenje poboljšava unutrašnju dobrobit pružajući komfornu unutrašnju klimu i dobro zvučno izolovano okruženje za svakoga u tim objektima“

Kopenhagen, Danska

Lokacija projekta

Novo Nordisk A/S,
Novo Allé, 2880 Bagsvaerd,
Denmark.

Novo Nordisk Corporate Headquarters, Aesthetics

Korporativno sedište Novo Nordisk, Danska

Podaci o projektu

Godina2013.
Tip objektaKorporativno sedište
PrimenaIzolacija atrijuma i krova
Tip proizvodaRockfon® Mono® Acoustic, Rockfon Industrial, ROCKWOOL Conlit®
„Kontinuiranim površinama, stvara jedinstvo, privlači svetlo na postojeći način i obezbeđuje interesantniji izgled sa svojim rustičnim površinama.“

Søren Øllgaard

Arhitekta