Akustična svojstva

Grad koji nikada ne spava neće ga držati budnim

7 strengths of stone - Acoustic capabilities

Urbanizacija je često uzrok zbijanja infrastrukture i stambenih zgrada

Od železnice do tramvaja, puteva i aerodroma, dobra infrastruktura ključna je za urbani život, koji može da bude vrlo bučan. Nastale vibracije koje se prenose tlom, buka iz saobraćaja, a pre svega zagađenje bukom uzrokovano ljudskom aktivnošću imaju ozbiljan i negativan uticaj na našu dobrobit, naročito u gusto naseljenim područjima.

Zaštita od neželjene buke može imati pozitivan učinak na našu fiziologiju, sposobnost učenja i društveno ponašanje. ROCKWOOL proizvodi odlikuju se velikom gustinom i vlaknastom strukturom, zbog čega su izuzetno otporni na protok zvučnih talasa i izvrsni za smanjenje buke i apsorpciju zvuka. To znači da uz njih i najbučnije urbano okruženje zvuči tiše. 

Struktura kamene vune može da se obradi tako da izoluje i kontroliše vibracije i buku gradskih transportnih sistema, smanjujući njihov štetni uticaj na ljude i zgrade.
Ako živite u blizini aerodroma i vaš je krov izolovan kamenom vunom ROCKWOOL, buka u vašoj kući smanjuje se za 40%.

Jeste li znali?

Kamena vuna ima otvorenu, poroznu strukturu koja ROCKWOOL proizvode čini izrazito efikasnim prirodnim upijačima zvuka. U školama u kojima nema apsorpcije zvuka deca propuste i do 25% reči koje izgovori njihov učitelj.

RockWorld imagery,The Big Picture, kids, school, people, children