ENERGETSKA EFIKASNOST

Efikasna toplotna zaštita i niski troškovi grejanja i hlađenja

Mnogi su se već uverili da je izolacija podjednako bitna da bismo postigli uštedu na troškovima energenata i u toplijim i u hladnijim krajevima.

Drugim rečima, ukoliko je objekat dobro izolovan, zimi toplota ostaje tamo gde želimo – u unutrašnjosti objekta.

Energetske potrebe objekta su zato znatno niže nego inače jer je temperatura u prostorijama ravnomerna i ne susrećemo se sa neprijatnim osećajem zbog zidova ili podova koji su stalno hladni.

Leti ne dolazi do pregrevanja unutrašnjosti pa je potrebno manje rashlađivanja za postizanje prijatne temperature u prostoru.

Pored uštede na troškovima grejanja i hlađenja tako postižemo i izuzetno zdrave i prijatne uslove stanovanja. Jedna od uloga izolacije je sprečavanja pojave toplotnih mostova. Ako je teško da se ugradi proizvod bez procepa ili pukotina u završnoj konstrukciji, nije dovoljno da taj proizvod ima samo dobra toplotno-izolaciona svojstva.

Kamena vuna ROCKWOOL se dobro prilagođava svakoj podlozi i primeni. Osim toga, naši proizvodi mogu da se koriste u ekstremnim uslovima jer kamena vuna ROCKWOOL zadržava svoja svojstva i pri izuzetno niskim i pri vrlo visokim temperaturama (do 1000 °C). Kamena vuna je i u takvim uslovima dimenziono stabilan izolacioni materijal otporan na temperaturne promene.

Niska toplotna provodljivost kamene vune garantuje minimalne toplotne gubitke. Deklarisana toplotna provodljivost (λ) ROCKWOOL proizvoda kreće se u rasponu 0,033–0,040 W/mK.

Kamena volna pomaga zmanjšati stroške ogrevanja in hlajenja. Kamena volna pomaga zmanjšati stroške ogrevanja in hlajenja.
PODRŠKA

Kontaktirajte nas za informacije o našim proizvodima i uslugama

Back