Superiorna zvučna izolacija

Superiorna zvučna izolacija

Prednosti kamene vune: Zvučna izolacija

Nije samo toploti teško da prođe kroz kamen. Zavidna zvučna izolacija se postiže najefikasnijim građevinskim rešenjima za zvučnu izolaciju – ROCKWOOL proizvodima od kamene vune.


Kamen – prirodna zvučna barijera

Kamena vuna ima otvorenu, poroznu strukturu koja je čini visoko efikasnom zaštitom od neželjene buke. U plafonima, štitnicima od buke, oko bučnih mašina, u zidovima, krovovima i podovima, pa čak i ispod železničkih šina, ROCKWOOL izolacija predstavlja prirodnu i efikasnu zvučnu barijeru. ROCKWOOL izolacija je rešenje broj jedan za zvučnu izolaciju zgrada, bilo da se radi o stambenim, poslovnim ili industrijskim objektima. 

Zašto je zvučna izolacija bitna?

Buka u okruženju ili lokalnoj zajednici ozbiljno utiče na ljude, uzrokujući smetnje u svakodnevnim aktivnostima u školi, na poslu ili kod kuće tokom vremena za odmor. U najgorem slučaju, buka može da uzrokuje zdravstvene probleme, kao što su zamor pri slušanju, oštećenja sluha, uključujući tinitus, poremećaje spavanja i slično.

Mnogi vlasnici nekretnina moraju da trpe bučne susede jer njihovi domovi nisu dovoljno zvučno izolovani. U poslovnim zgradama ili na radnim mestima, ometanje uzrokovano razgovorom koji vode ljudi u blizini, ili drugim vrstama zvukova koji dopiru do osobe, mogu da predstavljaju smetnju i utiču na usredsređenost i efikasnost te osobe. Sve to može da se spreči odgovarajućom izolacijom.

Povećana udobnost u svim vrstama zgrada

ROCKWOOL proizvodi od kamene vune nude širok spektar rešenja za zvučnu izolaciju i njenu različitu namenu, bilo da želite da poboljšate klimatske uslove u unutrašnjosti, smanjite prenos buke između prostorija svog doma ili poslovnog objekta, ili želite da sprečite prodiranje spoljašnje buke u zgradu.

Otkrijte brojne prednosti kamene vune

Neprevaziđena zaštita od požara
Neprevaziđena zaštita od požara

Neprevaziđena zaštita od požara

Saznajte više
Održivi materijali
Održivi materijali

Održivi materijali

Saznajte više
Dugotrajno rešenje
Dugotrajno rešenje

Dugotrajno rešenje

Saznajte više
Back