Održiva izolaciona rešenja

Održiva izolaciona rešenja

o nama

ROCKWOOL Adriatic d.o.o.

ROCKWOOL Adriatic d.o.o. je poslovna jedinica koja se bavi prodajom i distribucijom izolacije od kamene vune na području južnoevropskog ogranka ROCKWOOL Grupe.

Prodajnom mrežom pokriva tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. ROCKWOOL Adriatic ima fabriku u Istri, u Potpićnu.

Glavna područja poslovanja preduzeća ROCKWOOL Adriatic su protivpožarna, zvučna i toplotna izolacija za zgrade i industriju, koja mogu da se podele na nekoliko segmenata:

• ravni krovovi,
• kosi krovovi i potkrovlja,
• podovi i pregradni zidovi,
• kontaktne i ventilisane fasade,
• industrijske i tehničke izolacije,
• zaštita konstrukcije od požara.

Zapošljavamo oko 150 osoba, od toga većinu u fabrici u Istri, dok su prodajna kancelarija, korisnička služba i odeljenje komunikacija smešteni u Zagrebu.

Istorija ROCKWOOL Grupe

Istorija naše kompanije traje vek unazad, kada su početkom 1900. otkrivene izuzetne karakteristike kamene vune. Sve je započelo na Havajskim ostrvima, gde je vuneni materijal mogao da se pronađe kako visi sa drveća nedaleko od aktivnog vulkana Kilauea. Kada su naučnici otkrili da taj materijal pruža odličnu zaštitu od požara i izuzetne toplotno izolacione karakteristike, započeli su sa razvojem procesa da bi se taj materijal komercijalno proizvodio.

Gustav Kaler je 1937. godine princip vulkana doveo u Dansku pa je pokrenuta prva fabrika nedaleko od Kopenhagena, proizvodeći izolaciju za zgrade koja je mogla da se nosi sa oštrom danskom klimom.

Nakon što se dokazala na domaćem terenu, kompanija je počela da se širi izvan zemlje, najpre u Nemačkoj, a nakon toga širom Evrope i sveta. Danas ROCKWOOL posluje u više od 30 zemalja – sa proizvodnjom na 14 teritorija, od Kanade na zapadu do Malezije na istoku.

Fabrika u Potpićnu u Istri počela je da se gradi 2006. godine i bila je tada najveće grinfild ulaganje ostvareno u Hrvatskoj. Danas je investicija vrednija od 110 miliona EUR, a fabrika se prostire na gotovo 50 hektara unutar industrijske zone Pićan jug. Godišnji kapacitet fabrike koja koristi jednu od najnaprednijih tehnologija proizvodnje kamene vune je 120.000 tona po proizvodnoj liniji.

Jedinstvene prednosti kamene vune

Izolacija od kamene vune je izrađena od jednog od najbogatijih prirodnih resursa – vulkanske stene. Ne samo da se radi o prirodno obnovljivom i održivom materijalu, već on isto tako predstavlja jedinstvenu kombinaciju karakteristika i prednosti koje čine temelj našeg poslovanja. Svi naši izolacioni materijali odlično štite od požara i buke, pružajući toplotnu zaštitu. Uz to, oni su dugotrajni i održivi, pa tako i ekonomski prihvatljiv izbor.

U korak s izazovima
[Translated] Sustainability U korak s izazovima
[Translated] Sustainability

U korak s izazovima

Naši proizvodi vam pomažu da ispunite izazove savremenog života – postići prijatne i sigurne uslove uz efikasno raspolaganje resursima.
naši ciljevi

Naše reference

Promenite svet koji vas okružuje
Promenite svet koji vas okružuje

Promenite svet koji vas okružuje

saznajte više
Back