Zimi greje - leti hladi

Toplotna izolacija

Efikasna toplotna zaštita i niski troškovi grejanja i hlađenja

Nizak koeficijent toplotne provodljivosti kamene vune garantuje minimalne toplotne gubitke. Koeficijent toplotne provodljivosti (λ) ROCKWOOL proizvoda kreće se u rasponu od 0,035-0,042 W/mK.

Drugim rečima, zimi toplota ostaje tamo gde je želimo, u unutrašnjosti objekta. Energetske potrebe objekta su stoga znatno niže nego inače jer je temperatura u prostorijama jednakomerna i ne susrećemo se s neprijatnim osećajem stalno hladnih zidova ili podova. Leti, ne dolazi do pregrevanja unutrašnjosti te je potrebno manje rashlađivanja za postizanje prijatne temperature u prostoru. Pored uštede na troškovima grejanja i hlađenja tako postižemo i izuzetno zdrave i prijatne uslove stanovanja.

Izolacija treba dobro toplotno izolovati i premostiti hladne mostove. Nije dovoljno imati proizvod samo s dobrim toplotno izolativnim svojstvima ako je teško ugraditi ga bez procepa ili pukotina u završnoj konstrukciji. Kamena vuna ROCKWOOL dobro se prilagođava svakoj podlozi i primeni. Osim toga ROCKWOOL kamena vuna može se koristiti u ekstremnim uslovima. Odnosno, svoja svojstva zadržava i pri ekstremno niskim i pri vrlo visokim (do 1000°C) temperaturama. Kamena vuna i u takvim uslovima je dimenziono stabilan izolacioni materijal otporan na temperaturne promene.